Kende Hannáról

KENDE Hanna a Francia Adleriánus Pszichoanalitikus Társaság (Société Francaise de Psychanalyse Adlérienne) kiképzőpszichoterapeutája, a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület (MIPE) tiszteletbeli elnöke és kiképző terapeutája és a Magyar Pszichodráma Egyesület (MPE) szupervizora.
Párizsban a Francia Igazságügyi Minisztérium alkalmazottjaként, munkatársaként az ifjúságvédelemben folytatott
szakpszichológusi tevékenységet és kutatómunkát. Ezekben az években, ezen gyermekekkel folytatott munkájának tapasztalataiból kiindulva fejlesztette ki saját csoportos gyermekpszichodráma módszerét, amely azóta már szélesebb szakmai körben elterjedt (Franciaországban, Magyarországon, Romániában, Olaszországban, Szerbiában).
KENDE Hanna saját gyermekpszichodráma módszerét több mint háromszáz magyarországi, illetve körülbelül 60 erdélyi szakembernek adta át. Szakmai pályafutása során főleg gyermekekkel és kamaszokkal foglalkozott (hosszú ideig leginkább hátrányos helyzetben lévőkkel) s úgy érezte, hogy saját tapasztalatait arra kell fordítania, hogy hozzásegítse a gyerekeket és
kamaszokat lelki egyensúlyuk helyreállításához, saját kreativitásuk kibontakoztatása által.
Lévén kolozsvári születésű, KENDE Hanna kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több erdélyi szakember megismerhesse a gyermekpszichodráma módszerét és minél több erdélyi, romániai gyermeknek és kamasznak lehessen segíteni általa.