Despre Dna. Hanna KENDE

Dna. Hanna KENDE, născută la Cluj în anul 1925 este psihoterapeut formator al Societății Franceze de Psihanaliză Adleriană (SFPA-Société Française de Psychanalyse Adlérienne), preşedinte de onoare şi formator al Asociaţiei de Psihoterapie Adleriană din Ungaria (MIPE), supervizor al Asocaţiei de Psihodramă din Ungaria (MPE).
Fiind angajată în cadrul Ministerului de Justiție din Franța, şi-a desfăşurat activitatea profesională la Paris ca psiholog clinician şi cercetător în domeniul Protecţiei Tinerilor. În această perioadă a dezvoltat metoda de psihodramă pentru copii, metodă de psihoterapie de grup răspândită de atunci printre mulţi specialişti.
În această metodă a format personal mai mult de 300 de specialişti în Ungaria, şi aproximativ 25 de specialişti în România (în Transilvania).
Şi-a destinat toată viața profesională sprijinirii copiilor şi adolescenţilor aflați în dificultăți emoționale, ajutându-le să-şi restabilească echilibrul lor psihic prin regăsirea spontaneității și creativităţii lor interioare.

În 2017 a apărut în limba engleză la Editura Routledge cartea dnei Hanna KENDE despre metoda psihodramei pentru copii: Psychodrama with Children – Healing children through their own creativity

Psychodrama with Children: Healing children through their own creativity (Paperback) book cover